2017-01-25 10:31:57

Kviz "Susjedi matematičari"

Povodom 25. rođendana naših susjeda Gimnazije Andrije Mohorovičića, prvi puta je održan kviz Susjedi matematičari. Na natjecanju je sudjelovalo osam ekipa, koje su činili učenici prvih razreda opće, jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije naših dviju škola.

Natjecatelji su rješavali odabrane zadatke u tri kruga. U prvom krugu svaka je ekipa imala 12 zadataka koje su trebali riješiti za 10 minuta. Četiri najbolje ekipe ušle su u drugi krug u kojem su učenici dobili dvije skupine po 4 zadatka za čije rješavanje su imali ukupno 10 minuta.

Dvije najbolje ekipe su ušle u treći, završni krug natjecanja. Bila je to ekipa GAM-a opće gimnazije, te ekipa također opće gimnazije naše škole u sastavu  Dorotea Čučak, Ivan Barišić, Sandro Miličković, Tonino Turato.

Obje ekipe su dobile ukupno 6 zadataka koje je trebalo riješiti točno i u što kraćem roku. Ekipa Gimnazije Andrije Mohorovičića je bila brža i preciznija te moramo našim susjedima čestitati na pobjedi.

Važno je napomenuti da su ispravnost rješenja zadataka kontrolirali učenici prvih razreda. Zadatke su za njih pripremali nastavnici matematike Gimnazije A. Mohorovičića Tanja Vukas, Višnja Pešut i Danijel Hribar, te Prve riječke Anita Grgurić i Zlatka Miculinić Mance.

Nasmijana lica učenika i odlična atmosfera tijekom cijelog kviza daju nam naslutiti da je ovo samo početak jedne lijepe priče koju nastavljamo već u studenome povodom 390. godišnjice Prve riječke.

 


Prva riječka hrvatska gimnazija