2017-02-07 12:45:19

PRHG na BETT Show

U srijedu 25.1.2017. rano ujutro ravnateljica Jane Sclaunich, psihologinja Sabina Saltović i profesorica Informatike Tamara Široka krenule su kao članice Tima za e-škole prema Londonu, uzbuđene što će iduća četiri dana sudjelovati na najvećem svjetskom sajmu tehnologija u obrazovanju BETT Show.

 

 

 

I zaista, ogroman prostor sajma posvećen samo tehnologiji i inovacijama u obrazovanju na svim razinama (od vrtića do fakulteta) nadmašio je njihova očekivanja. Doživjele su virtualnu stvarnost, informirale su se o različitim suvremenim digitalnim alatima, novim softverskim sustavima i aplikacijama, slušale su predavanja poznatih svjetskih predavača i praktičara, upoznale su primjere dobre prakse, sudjelovale su u live emitiranju interaktivne dječje predstave Ministry of science...

Uz to, izmijenile su različita iskustva s hrvatskim i slovenskim predstavnicima i ostvarile su suradnju s nastavnicima i ravnateljima iz Irske i Nizozemske... Osim ljudi, upoznale su i robota... :-)
Pune dojmova, novih ideja i s vrećicama edukativnih materijala zaključile su da naša škola ide u dobrom pravcu svjetske obrazovne prakse. A sad na posao...idemo podići digitalnu zrelost!

 


Prva riječka hrvatska gimnazija