2018-05-07 18:10:02

RADOSTAN I POUČAN SUSRET MLADIH VJERNIKA

“Mi želimo uzdići Isusa”, pjevale su stotine mladih Riječke nadbiskupije  ulicama grada Bakra u subotu 21. travnja na Nadbiskupijskom susretu mladih, a među njima je bilo i trinaest učenika naše škole predvođeni vjeroučiteljem Miroslavom Radićem.

Riječ je o najvažnijem događaju za mlade Riječke nadbiskupije u ovoj Pastoralnoj godini koji je za cilj imao okupiti mlade kako bi u zajedništvu mogli jačati svoju vjeru u Isusa Krista i biti Njegovi svjedoci u ovome svijetu.
Program je počeo u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru glazbeno-scenskim prikazom koji je za cilj imao osvijestiti i samu temu susreta – “SupertalenTi”, a kojega su izveli Riječki evangelizacijski tim i Zbor mladih Riječke nadbiskupije. Također, mladi su u prijepodnevnom dijelu bogatog i raznovrsnog  programa čuli  svjedočanstvo vjere bogoslova Josipa Pende.


Nakon jutarnjeg dijela i zajedničkog ručka, ulicama grada Bakra održala se igra “Traganje za blagom”. Osmislili su je članovi Organizacijskog odbora susreta, a  mladi sa svojim vjeroučiteljima rado su u njoj sudjelovali. Vrhunac susreta bilo je svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Andrije ap., a kojemu je prethodila procesija ulicama grada Bakra.


Misu je predslavio riječki nadbiskup Ivan Devčić koji je mladima poručio da smo svi pozvani voditi druge Isusu i brinuti se o drugima. Svetog Andriju je do Isusa odveo brat Petar, a što mi činimo da brata i sestru dovedemo ili vratimo na Isusov put? Kakvi smo svjedoci vjere i osjećamo li se odgovornima za druge?”. Na kraju mise nadbiskupu Devčiću uručena je majica Nadbiskupijskog susreta koju je on s radošću prihvatio.

Miroslav Radić


Prva riječka hrvatska gimnazija