2019-06-28 12:50:00

Joel Aničić – učenik generacije Prve riječke hrvatske gimnazije

Na kraju još jedne nastavne godine u petak 28. lipnja 2019. godine održana je podjela svjedodžbi za sve učenike Gimnazije, a posebna mala svečanost za one najuspješnije održana je u dvorištu Škole. Na svečanosti su nastupali učenici Laura Vidović koja nam se predstavila pjesmom A Million Dreams, a Filip Šupuković je pročitao svoju autorsku priču koja je osvojila treće mjesto na Festivalu europske kratke priče u kategoriji za mlade do 18 godina. Kroz program nas je vodila Mia Lanča učenica 3.d razreda.

Svim odličnim učenicima u školskoj godini 2018./2019. razrednici su uručili zaslužene pohvale, a posebno je istaknuto i nagrađeno petnaestoro odličnih maturanata koji su sve četiri godine gimnazijskog obrazovanja završili s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem. Među njih petnaest ravnateljica Jane Sclaunich zajedno s predstavnikom Zaklade Ileana iz Estea Mariom Michelijem proglasila je učenika generacije. Ove godine titulu najboljega zasluženo je ponio Joel Aničić učenik 4. b razreda koji je, osim što je sve četiri godine prošao s odličnim uspjehom, četiri godine predstavljao Školu na svim razinama natjecanja iz različitih predmeta, od gradskih do međunarodnih. Isto tako svoja je znanja i vještine nesebično dijelio sa svima koji su to htjeli i tražili. Joela krase najvrijednije osobine koje čovjek može posjedovati: odgovornost, velikodušnost praćene skromnošću i jednostavnošću. Ponosni smo što je Joel bio učenik naše škole i što je nagrada ove godine zasigurno stigla u prave ruke.   

Ovim putem želimo čestitati Joelu i svim učenicima na postignutim rezultatima, a maturantima poželjeti svu sreću na predstojećim upisima.  


Prva riječka hrvatska gimnazija