2020-07-06 17:29:58

Nagrade najuspješnijim maturantima u PRHG; Tomas Kurbanović – učenik generacije 2019./2020.

U pomalo drugačijim uvjetima nego prijašnjih godina, 6. srpnja 2020. godine u dvorištu Prve riječke hrvatske gimnazije, uz prisustvo razrednika, stručnih suradnika,  ravnateljice Škole te predstavnika Zaklade Ileana i Gilberta,  g. Maria Michelija održana je podjela nagrada maturantima koji su sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja prošli s odličnim uspjehom. 

Uz pridržavanje epidemioloških mjera na skromnoj svečanosti nagrađeni su: Mihael Ladić, Mara Paravić, Petra Štiberc iz 4.a razreda, Ivan Barišić, Sanela Bećirević, Erik Begić, Dorotea Čučak, Tomas Kurbanović,  Borna Maričić,  Andrej Rubeša iz 4.b razreda, Ivana Flego i Ana Pečarić iz 4.c razreda, Patricia Baroš, Božena Marković i Lara Vuković iz 4.d razreda te Idora Ban iz 4.e razreda.

Među šesnaestoricom najboljih, 24. put za redom Prva riječka hrvatska gimnazija bira učenika generacije kojeg novčanom nagradom nagrađuje Zaklada Ileana, koja je ove godine Promijenila ime u Zaklada Ileana i Gilberta. Zaklada Ileana, koju je osnovala skupina prijatelja iz Estea u spomen na gđu. Ileanu Pieressa, već 24 godine nagrađuje nauspješnijeg učenika/cu Prve riječke hrvatske gimnazije i Talijanske škole u Rijeci. Cilj njihove nagrade je nagraditi izvrsnost na svim poljima, ne samo onu iz „dnevnika“. Osim uspjeha, koji naravno mora biti odličan, tu je još niz aktivnosti koje se vrednuju Pravilnikom o dodjeli nagrade. Vrednuje se učenikovo zalaganje u različitim projektima, odnos prema kolegama iz razreda i škole, sudjelovanje na različitim natjecanjima, izvannastavnim aktivnostima i prepoznatljivosti unutar Škole.

U generaciji maturanata 2019./2020. najprepoznatljiviji je bio učenik 4.b razreda Tomas Kurbanović, koji se, uz sve školske obveze, istakao i svojim rezultatima na natjecanjima, brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima. U školskoj godini za nama obavljao je ulogu glavnog urednika školskog lista Kult koji je prošli tjedan osvojio prvo mjesto na natjecanju Jutarnjeg lista za najuspješnije školske listove u Hrvatskoj.

I na kraju još jedne, ni po čemu uobičajene školske godine, želimo čestitati Tomasu, ali i svim učenicima PRHG na postignutim rezultatima, a maturantima poželjeti svu sreću na predstojećim upisima. 


Prva riječka hrvatska gimnazija